Πέμπτη, 10 Ιανουαρίου 2013

Η αναχώρηση του Οικουμενικού Πατριάρχη για την Τιφλίδα


Κωνσταντινούπολη, ρεπορτάζ-φωτογραφίες του Νικολάου Μαγγίνα

Για την Τιφλίδα της Γεωργίας αναχώρησε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος προκειμένου να προεξάρχει των εορταστικών εκδηλώσεων για την 35η επέτειο από την ανάρρηση στον Πατριαρχικό Θρόνο του Αρχιεπισκόπου Μιτσχέτης και Τιφλίδος και Καθολικού Πατριάρχου πάσης Γεωργίας Ηλία Β’. 

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης συνοδεύεται  από τους Μητροπολίτες Σιδηροκάστρου Μακάριο και Κυδωνιών Αθηναγόρα, από τον Αρχιγραμματέα της Αγίας και Ιεράς Συνόδου Αρχιμ. Βαρθολομαίο και από τον Υπογραμματέα της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, Διακ. Ιωακείμ.
Όπως συνηθίζεται ο Οικουμενικός Πατριάρχης, πριν την αναχώρηση του για την πραγματοποίηση κάποιας επίσκεψής του στο εξωτερικό, προσκυνά τις ιερές εικόνες και τα τίμια λείψανα που φυλάσσονται στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι και χαιρετά και ευλογεί κληρικούς και λαϊκούς που διακονούν στην Πατριαρχική Αυλή. 
Κατά την αναχώρησή του, τον προέπεμψαν στο αεροδρόμιο της Πόλης, ο Πατριαρχικός Επίτροπος Μητροπολίτης Καλλιουπόλεως και Μαδύτου Στέφανος, Πρωτοσυγκελλεύων, και ο Πρέσβυς Νικόλαος Ματθιουδάκης, Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στην Κωνσταντινούπολη.
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα επιστρέψει στην Πόλη την Δευτέρα, 14 Ιανουαρίου.
_________
Διαβάστε περισσότερες εκκλησιαστικές ειδήσεις στο www.Amen.gr