Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013

Ο Γιάννης Πάριος στο Οικουμενικό Πατριαρχείο


Κωνσταντινούπολη, ρεπορτάζ-φωτογραφίες του Νίκου Μαγγίνα
Προσκυνηματική επίσκεψη στο Οικουμενικό Πατριαρχείο πραγματοποίησε, την Παρασκευή, ο δημοφιλής τραγουδιστής Γιάννης Πάριος ο οποίος έγινε δεκτός από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.
«Από μωρό είμαι παιδί της Εκκλησίας» είπε προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο ο Γιάννης Πάριος. «Το έχω ακούσει και σας συγχαίρω», απάντησε ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος. Ο αγαπητός τραγουδιστής αποκάλυψε πως «το μεγαλύτερο μουσικό μου σχολείο πράγματι ήταν η Εκκλησία» ενώ έσπευσε να εκφράσει τον θαυμασμό του για τα ωραία ελληνικά που χρησιμοποιεί ο Πατριάρχης. «Λατρεύω τη γλώσσα την οποία χρησιμοποιείτε καταπληκτικά», είπε για να σχολιάσει ο Πατριάρχης πως «εάν δεν γινόμουν θεολόγος και κληρικός θα γινόμουν φιλόλογος».





Προηγουμένως ο Γιάννης Πάριος είχε προσκυνήσει στον πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου και ενημερώθηκε για το ιστορικό του Πατριαρχείου από τον Αρχιμανδρίτη Αγαθάγγελο.
Τον γνωστό τραγουδιστή συνόδευαν η αδελφή του, ο γαμπρός του και  συνεργάτες του. 
Ο κορυφαίος ερμηνευτής βρίσκεται στην Πόλη για να παρουσιάσει, σήμερα Σάββατο, στη σκηνή του Lütfi Kırdar, για πρώτη φορά, τραγούδια από τη σημαντική καλλιτεχνική διαδρομή του.





Η συναυλία πραγματοποιείται από ομογενειακά σωματεία της Πόλης, υπό την αιγίδα του Ερασιτεχνικού και Θεατρικού Ομίλου (ΕΡΘΟ), του Συνδέσμου Υποστήριξης Ρωμαίικων Κοινοτικών Ιδρυμάτων και του Αθλητικού Συλλόγου Πέρα. 
_____________
Διαβάστε περισσότερες εκκλησιαστικές ειδήσεις στο Amen.gr