Σάββατο, 1 Ιουνίου 2013

Ο Πατριάρχης Αντιοχείας στο Οικουμενικό Πατριαρχείο (ΦΩΤΟ)

Κωνσταντινούπολη, ρεπορτάζ-φωτογραφίες του Νίκου Μαγγίνα

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και κατά την Πατριαρχική Τάξη έγινε δεκτός στην έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, στο Φανάρι, ο Πατριάρχης Αντιοχείας Ιωάννης ο οποίος πραγματοποιεί ειρηνική επίσκεψή στο Ιερό Κέντρο της Ορθοδοξίας. 

Στην είσοδο του Πατριαρχείου τον υποδέχθηκαν ο Μητροπολίτης Καλλιουπόλεως και Μαδύτου Στέφανος, ο Αρχιγραμματέας της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, Αρχιμ.Βαρθολομαίος, καθώς και κληρικοί της Πατριαρχικής Αυλής ενώ προ του Πάνσεπτου Πατριαρχικού Ναού του Αγίου Γεωργίου τον υποδέχθηκε ο Μητροπολίτης Πέργης Ευάγγελος.

Ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Αντιοχείας χοροστάτησε στην πανηγυρική δοξολογία στον Πατριαρχικό Ναό και στη συνέχεια έγινε η επίσημη υποδοχή του από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, στην αίθουσα του θρόνου, παρουσία Ιεραρχών του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της τιμίας Συνοδίας του Πατριάρχη Ιωάννη.Ο Οικουμενικός Πατριάρχης καλοσώρισε τον Πατριάρχη Αντιοχείας, ο οποίος αμέσως μετά, στην ομιλία του, μεταξύ άλλων, απηύθυνε έκκλησή για την επικράτηση της ειρήνης στη Μέση Ανατολή.


Υπενθυμίζεται ότι ο Πατριάρχης Ιωάννης το τελευταίο χρονικό διάστημα περνάει μια ιδιαίτερη δοκιμασία αφού ο απαχθεις Μητροπολίτης Χαλεπίου Παύλος είναι κατά σάρκα αδελφός του.

Μετά την υποδοχή στο Φανάρι οι δύο Προκαθήμενοι επισκέφθηκαν την Ιερά Θεολογική Σχολή της Χάλκης όπου τους υποδέχθηκε ο Μητροπολίτης Προύσης Ελπιδοφόρος, ηγούμενος της Μονής Αγίας Τριάδας που βρίσκεται στον χώρο της Σχολής.

_____________

Διαβάστε περισσότερες εκκλησιαστικές ειδήσεις στο Amen.gr