Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Σε καλό κλίμα η συνάντηση Προέδρου FYROM με τον Οικουμενικό Πατριάρχη


Κωνσταντινούπολη, ρεπορτάζ-φωτογραφίες του Νίκου Μαγγίνα

Με τον Πρόεδρο της FYROM Γεώργιο Ιβάνωφ συναντήθηκε την Τετάρτη ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος. Η συνάντηση που διεξήχθη σε καλο κλίμα, έγινε σε Ξενοδοχείο της Πόλης στο πλαίσιο του 16ου Ευρωασιατικού Συνεδρίου το οποίο έχει ως θέμα "Πολιτισμός και Οικολογικός Διάλογος". Στο συνέδριο αυτό προσκλήθηκε και μίλησε ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος καθώς και θρησκευτικοί αρχηγοί της Πόλης. 

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης πριν την έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου συναντήθηκε σε ξεχωριστό χώρο με τον Σκοπιανό Πρόεδρο. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα εκκλησιαστικού και πολιτιστικού περιεχομένου. Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος ευχήθηκε εγκάρδια να βρεθεί μία ιστορικά αποδεκτή λύση στο εκκλησιαστικό πρόβλημα που ταλανίζει τα Σκόπια. 



Ο Πρόεδρος Ιβάνωφ ανέφερε πως είναι εσωτερική ανάγκη, πως είναι τιμή, ευλογία και χαρά για τον ίδιο κάθε φορά που έρχεται στην Κωνσταντινούπολη να συναντάται με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και να ζητά την ευχή και την ευλογία του. Στη συνέχεια επεσήμανε πως με τα νέα δεδομένα σε παγκόσμιο επίπεδο παρατηρείται, και ιδιαίτερα στη χώρα του μία στροφή του κόσμου προς την πίστη γενικότερα καθώς τόσο οι εκκλησίες όσο και τα τεμένη γεμίζουν από ανθρώπους και αυτό είναι παρήγορο καθώς, όπως συμπλήρωσε, έτσι ικανοποιούνται οι πνευματικές τους ανάγκες. Εξέφρασε, τέλος, τη χαρά του για την επίσκεψη του Πατριάρχου Βαρθολομαίου στο Βατικανό με αφορμή την ενθρόνιση του νέου Πάπα διότι ήταν μια κίνηση που βοηθά στην κατεύθυνση προς την ένωση των διηρημένων Χριστιανών. 





Να σημειωθεί ότι τον Σκοπιανό Πρόεδρο συνόδευε η σύζυγός του Maja ενώ ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος προσήλθε στο Συνέδριο και στη συνάντηση συνοδευόμενος από τον Ιερατικώς Προϊστάμενο της Κοινότητας Νιχωρίου της Πόλης Αρχιμ. Αγαθάγγελο Σίσκο. Στη συνάντηση παρέστησαν η Γενική Πρόξενος των Σκοπίων στην Πόλη καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες της Προεδρίας της χώρας.
_____________

Διαβάστε περισσότερες εκκλησιαστικές ειδήσεις στο Amen.gr