Δευτέρα, 4 Μαρτίου 2013

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κοντά στα βλαστάρια της Πολίτικης Ρωμηοσύνης


Κωνσταντινούπολη, ρεπορτάζ-φωτογραφίες του Νίκου Μαγγίνα

Τη φιλόστοργη αγκαλιά της άνοιξε διάπλατα για μια ακόμη φορά η Μητέρα Εκκλησία στο Φανάρι για να υποδεχθεί στις Αυλές Της τους νεοσούς της Πολίτικης Ρωμηοσύνης,τα παιδιά Της, που ήλθαν να προσκυνήσουν και να έλθουν σε βιωματική επαφή με την πίστη καθώς και με τα ιερά και τα όσια του Γένους μας.
Οι μικροί μαθητές του Παιδικού Σταθμού-Εργαστηρίου Δημιουργικής Απασχόλησης της Μεγαλώνυμης Κοινότητας Σταυροδρομίου συνοδευόμενοι από τις νηπιαγωγούς τους με επικεφαλής την εκπαιδευτικό Αγάπη Παπαδοπούλου, έφθασαν το μεσημέρι της Τρίτης στο Πατριαρχείο. Άναψαν το κεράκι τους στον Ναό του Αγίου Γεωργίου όπου με απλά λόγια οι δάσκαλοί τους τους εξήγησαν την ιστορία του Πατριαρχείου καθώς και των Ιερών Λειψάνων και των Αγίων Εικόνων που προσκυνούσαν.


Στη συνέχεια τους νεαρούς βλαστούς της Ομογένειας δέχθηκε στην Αίθουσα του Θρόνου, με πατρική στοργή και ειλικρινή εγκαρδιότητα ο πνευματικός τους Πατέρας, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος καλωσορίζοντάς τους. Τα παιδιά, καθισμένα στο χαλί, τραγούδησαν με τις φωνούλες του για τον Πατριάρχη ο οποίος δεν μπορούσε να κρύψει τη χαρά του για την επίσκεψη αυτή. Κέρασε γλυκά και μοίρασε αναμνηστικά ενώ τα συμβούλεψε πως να είναι καλά και υπάκουα παιδιά στους γονείς και στους δασκάλους τους. 
_______________

Διαβάστε περισσότερες εκκλησιαστικές ειδήσεις στο Amen.gr